Kunstig intelligens er det sidste nye indenfor tech, men hvorfor er det sådan. Det bliver fremhævet, som om det er noget helt særligt, som kommer til at ændre verden for altid. Dog er der nok mange der sidder tilbage, og ikke helt forstår hvad der er vi har at gøre med her. Du kan læse meget mere om hvad kunstig intelligens er, og hvad det gør for din hverdag, i denne artikel.

Hvor er den henne?

Kunstig intelligens lyder umiddelbart som noget fra fremtiden. Navnet leder tankerne hen på robotter fra scifi film. Vi kommer til at forestille os at en kunstig intelligens er som et menneske, men kan det nu passe?

Der er jo ikke nogen robotter der opfører sig som mennesker endnu. Vi kender alle robotter som Siri og Alexa, de er kunstigt intelligente softwares, der giver os vejledning i hverdagen. Hertil kommer mange andre kunstigt intelligente algoritmer, og sidder i mange hjemmesider. Faktisk er vores hverdag proppet med det, uden at vi lægger mærke til det.

Hvor intelligent er kunstig intelligens?

Hvad er det så de kan? Hvorfor er det de er så smarte? Hvorfor er der nogle der er meget skeptiske overfor dem? En kunstig intelligens, bliver kaldt det, fordi den er god til at samle erfaringer. Den virker på den måde, at hvis man viser den 1000 billeder af katte, så vil den kunne bedømme om det næste billede den ser er af en kat. På den måde, er der meget lidt vi har at skulle have sagt når vi lærer en AI noget. Vi kan kun vælge hvad det er vi viser den og hvilke kategorier de er i. Når en algoritme som Facebooks, kører på denne måde, er det ikke nemt at styre, hvad det er den gør.