De fleste af os sætter generelt stor pris på, at vi kan få det vi skal have inden for en kort afstand. Selvom vores handlemønstre bliver mere og mere baseret på online handel og vi tænker meget globalt og mindre lokalt, så er der stadig mange af os der sætter pris på det lokale og nærværet i at handle med nogen, man ved hvem er. Alligevel er der også mange af os, der lidt kommer til at glemme, at sætte pris på dette og rent faktisk støtte op om det lokale.

Hvis du bor i en lidt mindre by, så prøv at tænke 10 eller måske 20 år tilbage og prøv at komme i tanke om, hvor mange butikker der var der. Der er en ret god sandsynlighed for, at du kan komme i tanke om ret mange flere, end der derpå nuværende tidspunkt. Mange butikker har nemlig måtte lide døde, fordi kunderne glemmer dem og handler andre steder eller online.

Støt der hvor du bor

I forhold til tidligere, så er der mange der ikke bor hvor de arbejder. Deres arbejde kan ligge få kilometer eller mange hundrede kilometer væk, begge dele er normalt. Arbejder man i en anden by, er der mange der lige handler der, eller handler på vejen hjem, i stedet for at handle i den by hvor de rent faktisk bor. Ved at støtte der hvor man bor, er man ikke blot med til at hjælpe butikkerne med at overleve og dermed sikre, at de også er der i fremtiden, man hjælper også ens by økonomisk, da butikkerne betaler deres skatter osv. Så man skal ikke kun tænke på det, som om at man hjælper den lokale butik, men hjælper også sig selv.

Så hvis man gerne vil have at der skal være et lokalt liv i fremtiden, sp benyt den lokale optiker, brug bageren, vælg at handle i den lokale dagligvareforretning i stedet for at gøre alle dine indkøb i Bilka på vej hjem fra arbejde.